Sarasvatin hiekkaa

 

Sarasvatin hiekkaa -esityksessä eräänlainen kansanvalistusjoukko juoksee valtakuntaa ristiin rastiin esittämässä Risto Isomäen samannimistä ekologista trilleriä. Se perustuu tieteelliseen faktaan ilmastonmuutoksen kerrannaisvaikutuksista planeettaamme. Neljä tutkijaa, venäläinen, suomalainen, filippiiniläinen ja intialainen tekevät toisistaan tietämättä järkyttäviä havaintoja mannerjäätikön tilasta. Köysi ihmiskunnan kurkun ympärillä kiristyy sitä mukaa, kun tutkijoiden tutkimustiedon palaset lähenevät toisiaan: yhdessä ne muodostavat dramaattisen kokonaisuuden, jossa koko Eurooppaa uhkaa megatsunami. Mutta ehtivätkö tiedemiehet varoittaa ajoissa?  Ja vaikka ehtisivätkin, onko Eurooppa valmis ottamaan tietoa vastaan?

Sarasvatin hiekkaa -esityksessä roikutaan suvereenisti ikijään alle kovertuneiden onkaloiden seinillä, mutta myös meren pinnan alla metaaniklatraatteja tutkivassa sukellusveneessä. Esityksen tarkoituksena on avata silmiä ja herättää keskusteluun ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta olennaisia globaaleja kysymyksiä.

Esitys tilattavissa kevätkaudella 2012, tilausehdot täältä!

Oppilasryhmille (alk. 15-vuotiaat) tarjolla ILMASTONMUUTOS – NYT! -työpaja. Katso tarkemmat tiedot tilausehdoista!

Sarasvatin hiekkaa mukana TEKIJÄ-hankkeessa!

Dramaturgia ja ohjaus: Hanna Kirjavainen
Puvut: Ritva Muikku
Lavastus: Jussi Lähteenmäki
Video- ja valosuunnittelu: Ina Niemelä ja PKAMK/Lauri Salomaa
Rooleissa: Janne Kinnunen, Jukka-Pekka Mikkonen, Jaakko Tohkanen, Kira Riikonen, Milla Yli-Hakala

 

Kommentit on suljettu.