Jumalat ja Sankarit

Jumalat ja Sankarit -näytelmä on 1h 20min mittainen nuortennäytelmä. Sen dramaturgisena ajatuksena on tuoda lavalle potpurimainen episodikokonaisuus tunnetuimmista antiikin jumal- ja sankarimyyteistä.

Muinaisen Kreikan koko tarusto elää jatkuvasti ympärillämme tiedostamattomana kulttuurillisena ilmanalana. Lukemattomat sanonnat, vertaukset ja ilmiöt perustuvat edelleen Antiikin kulttuuriin. Esim. ”Akhilleen kantapää” muistuttaa edelleen virheen mahdollisuudesta täydellisessä maailmassamme. Tai ”Ariadnen lanka”, odottamaton johtolanka hankalan tilanteen purkamiseksi.  Ihmisyyden mittasuhteista kertovat tarinat kuten Kuningas Minos ja Narkissos luovat edelleen ajankohtaisia moraalisia kulttuurikoodeja ympäristöömme. Jumalat ja sankarit -näytelmässä nuori pääsee länsimaisen kulttuurin syntysijoille fantasiaa ja teatterileikkiä unohtamatta. Jumalat ja sankarit -näytelmä on satujen ja myyttien aarrearkku, mutta teos on myös kulttuuriteko, jolla nuori integroidaan länsimaisen sivilisaation jäseneksi. Sen pääosassa on ihmisolion rajaton seikkailun halu, kauneuden kaipuu ja mielikuvitus.

 

Työryhmä:

Ohjaus: Perttu Leinonen

Käsikirjoitus: Hanna Kirjavainen

Lavastus ja puvut: Katariina Kirjavainen

Näyttelijät: Janne Kinnunen, Jaakko Tohkanen, Milla Yli-Hakala

 

 

Kommentit on suljettu.