Selviytymistarinoita

Rospuutto-ryhmä toteuttaa syksyllä 2012 kantaesityksen, SELVIYTYMISTARINOITA.    Esityksen ensi-ilta on 13.9.2012  Kontiolahdella. Esitys kiertää syksyllä 2012 valtakunnallisesti.

SELVIYTYMISTARINOITA on suullista kansankulttuuria teatterin keinoin. Teksti on koottu tekemällä haastatteluja ja keräämällä tarinoita Pohjois-Karjalassa. Esitys on syväluotaava kuvaus suomalaisen miehen sielunmaisemasta 2010-luvun reuna-Euroopassa.

Selviytymistarinat on musiikillinen näytelmä siitä, miten suomalaiset miehet pukevat sanoiksi ja säveliksi mielipiteensä tämän hetken maailmantilasta ja tulevaisuudestaan, sekä unelmistaan ja muistoistaan.

Rospuutto-ryhmä tutkii Selviytymistarinat-projektissa sosiaalisia osallistamismetodeja ja soveltaa niitä dokumenttiteatterin keinoin näyttämölle. Esityksen pohjamateriaalina toimivan tekstin haastateltavat ovat valikoituneet muun muassa sellaisista paikoista, kuten Turvakodin miesryhmä, VETREA veteraanimiehet, Joensuun Dementiayhdistyksen omaishoitajamiehet ja Joensuun yksinhuoltajaisät.

”Niin kauan, kun ruoka maistuu, on elämää.”

Selviytymistarinoita-näytelmän ohjaa teatteriohjaaja Milko Lehto. Selviytymistarinoita on Rospuutto-ryhmän tuotantona helposti siirrettävä kahden miehen ja yhden muusikon kiertue-esitys, jolla voi vierailla kylätiloissa, hirvipeijaisissa ja kaikkialla siellä, missä miehen ääntä halutaan kuulla.

Käsikirjoitus on on koottu haastattelumateriaalista työryhmässä

Ohjaus: Milko Lehto

Näyttelijät: Janne Kinnunen, Timo Ruuskanen, Jenni Hanikka
Musiikki: Jenni Hanikka
Tuottaja:  Rospuutto-ryhmä.

Kommentit on suljettu.