Sukulaiset

 

“Kävipä niin, että kettu löysi ihmislapsen ja kasvatti häntä, ompeli hänelle vaatteet koska ihmislapsella ei ole turkkia suojanaan. Kettu opetti lapselleen kaiken, mitä täytyi tietää pysyäkseen elossa. Lapsi eli elämistään, ja kasvoi isoksi. Silloin kettu sanoi: “Sinun pitää elää nyt siivosti ja muistaa kaikki, mitä olen sinulle opettanut, nyt kun olet suuri. Mitään älä unohda, älä pientä, älä suurta neuvoa. Jos neuvomani muistat, ei sinulla pitäisi olla mitään hätää. Jos sinulle koskaan tulisi hätä, muista, että metsä hoitaa sinua aina, metsä ottaa kyllä takaisin. Ja siksi sinun pitää itse muistaa hoitaa metsäsi, että sinulla on minne hädässä palata. Muista, että olet minun lapseni, muista, että minä olen ollut sinulle äiti ja isä, muista ketkä ovat veljiäsi ja sisariasi, muista meitä silloinkin kun et enää muista miten minun kanssani puhutaan. Muista oman sukuisesi, muista omasi. Älä unohda. Minä menen nyt omia teitäni, olen sinut hyvin hoitanut ja hyvänä pitänyt, nyt on minun aikani hoitaa omia asioitani. Sinä saat nyt tehdä niin kuin itse tiedät parhaaksi tehdä. Menetkö ihmisten maailmaan vai jäätkö metsään, sen itse tiedät”. Näin sanoi kettu, näin lapsensa opetti, ja päästi menemään, olemaan ja elämään, omaa elämäänsä. Ja hyvin opetti kettu lapsensa, sillä tämä muisti sukunsa aina.”

Kielipesään tulee vieraaksi kettuvauva. Hänet hakee päivän päätteeksi kotiin karhu. Koulu saa vieraakseen madam Rauha Le Monde-Vagabondin (os. Mieli), kutsumatta, tilaamatta. Hänetkin hakee päivän päätteeksi kotiin karhu.

Uuden Rospuuton ensimmäinen uusi jäsen, näyttelijä Laura Rämä ja Pauliina Feodoroff ovat yhdessä suunnitelleet, käsikirjoittaneet, ohjanneet ja toteuttaneet kielipesä-, esi- ja ala-asteen kahdelle ensimmäiselle luokka-asteelle tarkoitetun esityksen Sukulaiset. Kielipesäesitys on kaikilla kolmella Suomessa puhuttavilla saamenkielillä, kouluesitys suomeksi. Esitys on Laura Rämän klovnisoolo, karhun avustuksella. Esitys kiertää saamelaisalueen kouluissa, kielipesissä ja päiväkodeissa. Yhteystiedot: pauliinafeodoroff@gmail.com

Kommentit on suljettu.