Sukupolvelta toiselle siirtyvät taakkasiirtymät -seminaari 13.8.2014 Sajos, Inari

Järjestäjät: Saamelaiskäräjät, Saa´mi Nue´tt, Rospuutto-ryhmä

Kolttayhteisössä ollaan käynnistämässä monivuotista hanketta, jonka tarkoituksena on  tukea sen hyvinvointia ja terveyttä soveltamalla yhteisöllisyyttä ja kuuntelua korostavia työtapoja sekä tuottaa tätä tavoitetta palvelevia ehdotuksia ja aloitteita olemassa oleville toimijoille ja kolttayhteisössä vaikuttaville rakenteille. Toiminta rakentuu sarjasta seminaareja ja tapahtumia sekä niiden välillä tehtävästä työstä. Hanke pyrkii olemaan kannatteleva jatkumo, joka keskittyy tukemaan kolttayhteisön hyvinvointia, terveyttä ja uudistumista ja sen eteen tehtävää työtä.

Hanke suuntaa huomionsa yksittäisistä kokemuksista ja tapahtumista kohti kolttakulttuurille yhteistä. Kysymys on tavallaan kulttuurisesta terveys- ja valppausprosessista ja sitä kannattelevista foorumeista. Kysymys on toistuvista avoimen puheen tiloista.

Hankkeen ensimmäinen seminaari järjestetään Inarissa, Sajoksessa keskiviikkona 13.8.2014 klo 10-16, ja se koostuu aamupäivän seminaarista ja iltapäivän avoimen puheen tilasta. Katso myös: Facebook.

Päivän pääpuhujat ovat Pirkko Siltala, FL, kirjallisuudentutkija, Psykoanalyytikko (Therapeia-säätiö) ja Harri Hyyppä, Organisaatioanalyytikko FINOD, Koulutusanalyytikko (Suomen ryhmäpsykoterapia ry.), joka toimii hankkeen ammatillisena koordinaattorina.

Pirkko Siltalan esitystä seuraa Avoimen puheen tila – työskentelyjakso. Siihen sisältyy johtanto, työskentelyjakso ja yhteiskeskustelu. Jakson ohjaajina toimivat Harri Hyyppä, joka työskentelee Organisaatiodynamiikan Instituutissa ja Riitta Pohjoisvirta, joka työskentelee Ensi- ja turvakotien liitossa.

Ohjelma:

10.00 Päivän avaus- Saamelaiskäräjien 1. varapuheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio

10.20 Hankkeen valmistelutyön esittely- hankekoordinaattori Harri Hyyppä

10.40 Sukupolvelta toiselle siirtyvät taakkasiirtymät- psykoanalyytikko Pirkko Siltala osa 1.

11.40 omakustanteinen ruokailu

12.15 Sukupolvelta toiselle siirtyvät taakkasiirtymät- psykoanalyytikko Pirkko Siltala osa 2.

Siirrytään pienryhmätyöskentelyyn

15.30- 16 Koonti päivästä, seminaarin lopetus

www.saaminuett.fi
www.rospuutto.com

Kommentit on suljettu.