ELONKEHÄ – LAULUJEMME TÄYTYY MUUTTUA (JOTTA ME VOISIMME MUUTTUA)

Elonkehä on kolmiosainen dokumenttiteatteriesitys, joka koostaa tapoja kehystää ja mieltää ilmastonmuutosta, kuuntelee puheenvuoroja sulavan ikiroudan ääreltä Arktiselta alueelta ja tuo esille paikallisia yrityksiä sopeutua muuttuneeseen aikaan, todellisuuteen. Esitysosioissa käsitellään näyttämöitse heinäkuussa 2015 julkaistua ilmastonmuutosriskiarviota, kuullaan tohtori Tero Mustosen tiedeartikkeliin perustuva kuunnelma sekä nähdään elokuvat suomalaisten ja kolttasaamelaisten kylien toimista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luonnossa olevien vaurioiden
korjaamiseksi. Mukana myös Buffy Sainte-Marielta opittua.

Esitys on osa kaksivuotista yhteistyötä Osuuskunta Lumimuutoksen, koltansaamen kielen ja kulttuurin yhdistys Saa´mi Nue´ttin ja Rospuuttoryhmän kesken. Aineistovalinnat ja niiden kääntämisen esitysmateriaaliksi on tehnyt Pauliina Feodoroff, tiedeaineiston kirjoittajat ovat Tero ja Kaisu Mustonen, esiintyjät ovat Laura Rämä ja Mirjami Heikkinen, tilasuunnittelu Vihtori Rämä, äänisuunnittelu ja ohjaus työryhmä. Musiikillista konsultaatiota on antanut Laura Murtomaa, kuunnelmassa näyttelevät työryhmän lisäksi Joanna Haartti ja Noora Dadu.

Ennakkoesitys pe 11.12. klo 18
Ensi-ilta la 12.12. klo 18
Paikka: Kulttuurikeskus Sajos, Inari

Huom. esityksessä rajallinen määrä katsomopaikkoja.

Lippuvaraukset:
Sajoksen Info
Puh. 050 565 1346

Lisätietoja:
Facebook – Rospuutto-ryhmä

Kommentit on suljettu.